Economie

Autostrada Transilvania va trece peste un sat

Încă un impediment a ieşit la iveală. Pentru un lot din autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Borş este necesară exproprierea în vederea demolării a şase case.

Un tronson din autostrada Transilvania trece peste satul Bogata din judeţul Mureş. Cristian Becheru, reprezentantul antreprenorului italian Astaldi SPA, liderul asocierii Astaldi SPA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, constructorul lotului de autostradă Iernut - Cheţani, a explicat pentru Capital, că s-a construit un pod provizoriu peste râul Mureş, s-au realizat mai multe lucrări temporare şi un drum tehnologic pentru construcţia celor aproximativ 18 km de autostradă. „Este o problemă majoră cu demolarea unor imobile care împiedică construcţia autostrăzii Târgu Mureş-Câmpia Turzii, lotul Iernut-Cheţani. Aceste case sunt o problemă pentru construcţia viaductului din zona Bogata. Autostrada A3 va trece pe deasupra caselor din Bogata“, a declarat Cristian Becheru.

Casele aflate pe aliniamentul autostrăzii Transilvania sunt expropiate conform Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional.

abonare newsletter