monitorulcj.ro Menu
Economie

Constructorul Spitalului Polaris investeşte 7,5 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial în Cluj-Napoca

Compania de construcţii Luca Prest va investi 7,5 milioane euro în ansamblul rezidenţial Grand Hill Residence din Cluj-Napoca, mizând pe cererea în creştere pentru locuinţe în oraş, pe fondul dezvoltării pieţei locale a muncii.

”Odată cu creşterea popularităţii Clujului printre tinerii profesionişti care se stabilesc în oraş, a crescut şi nevoia de locuinţe inteligent compartimentate şi adaptate cerinţelor unei familii moderne. Aceasta este cea mai bună perioadă din istoria pieţei rezidenţiale moderne din Cluj Napoca, cu aproximativ 3.500 de locuinţe programate spre finalizare în acest an în oraş şi în împrejurimi, o cifră cu 50% mai mare comparativ cu anul trecut”, a declarat Anamaria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania, consultantul şi agentul exclusiv al Grand Hill Residence.

În plus, ca rezultat al cererii mari înregistrate pe piaţa clujeană, preturile apartamentelor au cunoscut o adevărată explozie în ultimul an. În septembrie 2016, preţul apartamentelor din Cluj-Napoca era în medie cu 13,5% mai mare faţă de octombrie 2015, conform unei analize efectuate de Coldwell Banker Transilvania, biroul local al Coldwell Banker România.


Dezvoltatorul proiectului a construit şi a participat până acum la o serie de proiecte reprezentative pentru Cluj Napoca dar şi în ţara, precum Spitalul de Recuperare Polaris, Staţia de epurare Cluj-Napoca, Sala Polivalentă şi singurul parc fotovoltaic pe sisteme trakere din România.

Grand Hill Residence este amplasat în cartierul Bună Ziua, reunind 148 de apartamente într-o clădire cu 10 etaje. Proiectul va fi finalizat în 2017 şi va pune la dispoziţia locatarilor săi apartamente complet finisate şi locuri de parcare incluse în preţul de vânzare.