monitorulcj.ro Menu

Economie

Abonamentele de transport pentru elevi, decontate integral

Abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de kilometri vor fi decontate integral din bugetul autorităţilor publice locale, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului şcolar, a decis, miercuri, Executivul.

”Abonamentele de transport rutier al elevilor vor fi decontate integral. Abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de kilometri vor fi decondate integral, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului şcolar. Decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă, având în vedere faptul că în anul şcolar 2015-2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul ruteire pentru a ajunge la cursuri, adică 1 din 5 elevi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

El a precizat că, potrivit actului normativ, operatorii de transport vor avea obligaţia să emită abonamente pentru transportul elevilor, abonamente ce vor fi decontate integral din bugetul autorităţilor publice locale pentru distanţe de pâna la 50 de kilometri.