Economie

Merită casele din Cluj 1 milion euro? Ce imobile puteţi cumpăra cu aceiaşi bani în Europa

În Cluj-Napoca sunt scoase la vânzare case al căror preţ trece de 1 milion de euro. Cu aceiaşi bani puteţi cumpăra case în Berlin sau vile în zone exotice din Spania şi Italia. De-a lungul anilor, în oraşul de pe Someş s-au tranzacţionat case cu sume aproape de 2 milioane de euro.

Anul trecut, în Cluj-Napoca, au fost vândute 432 de case, potrivit unei analize a pieţei imobiliare locale publicată de Primărie. Valoarea totală a tranzacţiilor pe acest segment imobiliar a sărit de 51 de milioane de euro.

Situaţia defalcată pe cartiere arată că cele mai multe case, 52, s-au vândut în Dâmbul Rotund, urmat de Centru cu 44 de case, Andrei Mureşanu şi Iris cu câte 34 de case fiecare. Locul patru în clasament este ocupat de cartierul Gheorgheni cu 30 de case vândute anul trecut. În cartierul Europa s-au vândut 25 de case, urmat de Gruia şi Zorilor cu 24 de case fiecare.


1,2 milioane euro, cea mai scumpă casă

Din cele 432 de case tranzacţionate, cea mai scumpă a fost în cartierul Andrei Mureşanu şi a fost vândută cu aproximativ 1,2 milioane euro.

Majoritatea caselor cumpărate anul trecut în Cluj-Napoca au fost achiziţionate cu finanţare proprie. 85% din tranzacţii au fost efectuate în acest mod.


Conform datelor publicate în analiză, 55% din valoarea tranzacţiilor au fost făcute în cartierele Europa, Mănăştur, Andrei Mureşanu, Gheorgheni, Centru, Borhanci şi Iris.

Cum arată casele de 1 milion de euro din Cluj

Casa din Andrei Mureşanu vândută anul trecut cu 1,2 milioane euro nu este nici prima, nici ultima din Cluj vândută cu o sumă atât de mare. În 2013, Casa Tătaru a fost vândută cu 1,7 milioane de euro. Omul de afaceri Ştefan Gadola a fost cel care a pus banii jos pentru acest imobil.


Acum, în ofertele agenţiilor imobiliare şi pe site-urile cu anunţuri există case pentru care proprietarii cer peste 1 milion euro. De exemplu, un proprietar a scos la vânzare cu 1.050.000 euro o casă situată în cartierul Andrei Mureşanu, cu o suprafaţă construită de 770 mp şi o grădină de 850 mp. Casa este dispusă pe patru nivele.

Alte case care sar de 1 milion de euro

O altă casă din Cluj-Napoca este scoasă la vânzare cu 1.250.000 euro, în zona centrală, cu SPA, lac şi teren cu o suprafaţă de 6.000 de mp.


O casă cu şase camere în Andrei Mureşanu, aproape de Parcul Engels, cu o suprafaţă construită de 640 de metri pătraţi este pusă în vânzare pentru 1,2 milioane euro.

În cartierul Gheorgheni se vinde o casă cu 1,2 milioane euro. Are cinci camere şi suprafaţa de 520 de metri pătraţi.


Ce poţi cumpăra cu 1 milion de euro în Europa

Casele puse în vânzare în Europa pentru un preţ similar nu au acelaşi număr de camere şi nici teren atât de generos ca cele din Cluj, dar sunt moderne, cochete, cu grădini aranjate cu gust şi situate în metropole sau zone exotice. De exemplu, cu un 1 milion de euro puteţi cumpăra o casă în Berlin, cu suprafaţa de 169 metri pătraţi şi patru camere.

Cu 1 milion de euro puteţi să cumpăraţi o vilă pe Costa del Sol, Spania, cu 6 dormitoare, 6 băi, suprafaţă totală de 340 de metri pătraţi şi teren de 2.000 de metri pătraţi. De asemenea, cu 1 milion de euro puteţi cumpăra o vilă în Italia, cu 8 dormitoare şi teren de 7.000 de metri pătraţi.

Cea mai scumpă casă din lume, scoasă la vânzare

Recent, a fost scoasă la vânzare cea mai scumpă casă din lume, Villa Les Cedres, pentru suma de 860 milioane de lire sterline. Este situată pe Coasta de Azur şi a fost reşedinţa regelui Leopold al II-lea al Belgiei. Impresionanta casă oferă o vedere incredibilă la ocean, are o piscină imensă, are 10 dormitoare şi una dintre cele mai frumoase grădini din Europa, care include şi vegetaţie tropicală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter