Economie

Cum ajută pokemonii la dezvoltarea afacerilor locale din Cluj

Lansarea jocului Pokemon Go a creat isterie în rândul utilizatorilor de smartphone-uri din întreaga lume care “vânează” monstruleţi de buzunar peste tot pe unde merg în oraş. Jocul pe telefon a inspirat şi micii antreprenori care au creat tricouri cu pokemoni, figurine sau huse de telefon.

De departe, cea mai originală idee aparţine unui clujean, Lorand Minyo care a creat Pokemondo, un fel de mica publicitate pentru afacerile locale, după cum chiar el îşi defineşte business-ul. Pokemondo este practic un site care funcţionează deocamdată în România, dar urmează să fie lansat şi în Marea Britanie şi restul Europei şi posibil în SUA.

Clujeanul, om de marketing de profesie şi specialist în tehnologie de peste 15 ani, a explicat pentru Monitorul de Cluj cum i-a venit ideea acestui start-up inedit. “Citind presa internaţională şi observând isteria iniţială din jurul Pokemon Go am intuit că are o puternică componentă economică pe care cei la Niantic Labs e posibil să nu o poată administra într-un mod eficient, aşadar am dorit să testez această prezumţie prin intermediul unui mini-site de prezentare a Pokemondo şi a ceea ce îşi doreşte el să facă”, a declarat Lorand Minyo.
 
După cum explică inventatorul start-up-ului clujean, “Pokemondo funcţionează ca un ziar de mica publicitate, unde companiile (localuri, muzee, diverse companii) pot să-şi anunţe ofertele dedicate jucătorilor de Pokemon Go, precum şi să anunţe bounty-uri pentru jucătorii care atrag pokemoni în locaţiile lor prin intermediul momelilor, acele « lure-uri » din joc”.


Practic, afacerile locale îşi pot creşte numărul de clienţi graţie start-up-ului care permite atragerea de clienţi, jucători de Pokemon Go.
 

Lorand Minyo a spus că în momentul de faţă Pokemondo este susţinut şi dezvoltat de către cinci persoane (UNLOQ ocupându-se de partea tehnică şi Vitrina Advertising de partea creativă şi campanii).
“Investiţia până acum a fost de 50 de lei, cât a costat domeniul pokemondo.co, iar site-ul a fost pus online în două ore”, a menţionat clujeanul.
 Potrivit antreprenorului clujean, “feedback-ul este unul exclusiv pozitiv şi ne bucură că există interes pentru acesta”.


Despre Pokemon Go, Lorand Minyo consideră că este “inovativ în ceea ce priveşte capacitatea lui de a scoate oamenii din casă. Mai mult ca sigur că această isterie se va diminua în următoarele luni”.

Clujeanul Lorand Minyo a mai co-fondat trei start-up-uri până acum, în domeniul tehnologiei şi sănătăţii. În momentul de faţă mai lucrează la un start-up de augmentare fizică şi cognitivă care va fi lansat în toamna acestui an.
Este de formaţie om de marketing şi lucrează în tehnologie de peste 15 ani. De trei ani este manager de marketing la o companie de IT şi servicii de consultanţă.

Etichete: start up pokemon go
Ultimele Stiri
abonare newsletter