monitorulcj.ro Menu
Economie

BT Private Banking Cluj-Napoca s-a mutat în casă nouă

BT Private Banking din Cluj-Napoca s-a mutat în casă nouă, în locația Casa Albă, pe strada Emil Racoviță nr. 22.

Banca Transilvania are peste 4.000 de clienți Private Banking la nivel național, dintre care aproape 600 sunt din Cluj. Prin Divizia Private Banking, banca gestionează active de peste 800 milioane de euro. În 2015, comparativ cu 2014, numărul clienților premium a crescut cu 18%, iar valoarea activelor, cu 20%.

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, declară: „Ne bucurăm că de acum înainte îi vom primi pe clienții noştri premium într-o locație cu farmec interbelic şi care are o poveste aparte. Mutarea în noul sediu BT Private Banking face parte din planul nostru de sofisticare în ceea ce priveşte clienții mari, mai ales că pentru acest an estimăm o creştere de 10% a numărului de clienți Private Banking, respectiv a valorii activelor gestionate”.


Banca Transilvania a păstrat stilul arhitectural inițial al clădirii, precum şi toate elementele originale: porțiuni de paviment terazzo; decorațiuni din fier forjat şi grilaje cu motive geometrice stilizate, ferestrele şi uşile.

Povestea locației în care se află acum Casa Albă a început acum aproape 100 de ani, când Mozes Farkas, avocat şi antreprenor vestit al vremii, a cumpărat un teren într-o zonă elitistă, pe care a fost construită o casă pentru familia sa. Proprietarul casei a fost inclusiv unul dintre reprezentanții elitei economice a Clujului şi a comunității evreilor din zonă, asociat la Fabrica de Piele şi Încălțăminte Frații Renner & Co, înființată în 1911, precum şi manager al acesteia. Fabrica devine Dermata, iar ulterior, binecunoscuta Clujana. În 1950, reşedința acestuia a fost naționalizată, apoi a fost transformată în restaurant-cafenea, iar ulterior a fost hotel de lux – Casa Albă.