Economie

Plata asigurării de sănătate de către cei fără venituri ar putea fi anulată

Guvernul ia în calcul eliminarea prevederii din Codul Fiscal prin care inclusiv persoanele fără venituri sunt obligate să plătească contribuţia la asigurările sociale de sănătate.

Plata asigurării de sănătate de către cei fără venituri, anulată? Plata asigurării de sănătate de către cei fără venituri, anulată?

"Guvernul ia în calcul modificări mai multe legate de Codul Fiscal la capitolul contribuţii sociale. (...) Nu soliciţi contribuţii unei persoane care nu are venituri. Alta ţine de cum soliciţi contribuţiile de sănătate persoanelor care au venituri ocazionale mult mai mici decât salariul minim. (...) Ceea ce vom încerca în perioada imediat următoare este să clarificăm acest caracter de obligativitate al contribuţiei, aşa încât să nu fim în situaţia în care persoane care într-adevăr sunt fără venituri să încalce principiul justei aşezări a sarcinii fiscale", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

Anunţul a fost făcut în contextul în care secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gabriel Biriş declara recent că este inadmisibil să existe atât de multe persoane "fantomă"- trei milioane - care nu au declarat niciun venit şi nu există din punct de vedere fiscal. El spunea că aceste persoane vor avea o "surpriză" în 2016, pentru că, potrivit Codului Fiscal, vor trebui să plătească contribuţii de asigurări sociale de sănătate (CASS) – 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună - , pentru a avea calitatea de asigurat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter