Economie

Aplicarea Legii falimentului personal S-A AMÂNAT până în decembrie 2016

Aplicarea Legii privind insolvenţa persoanelor fizice va fi amânată până în decembrie 2016, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern.

Aplicarea Legii falimentului personal S-A AMÂNAT până în decembrie 2016 Aplicarea Legii falimentului personal S-A AMÂNAT până în decembrie 2016

Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile, pe baza unui plan de redresare financiară, pe o perioadă de cinci ani.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că, deşi "nu a dorit să amâne aplicarea legii, Guvernul a fost nevoit" să recurgă la această soluţie din cauza faptului că etapele procedurale pentru punerea în practică a actului normativ nu au fost parcurse, iar normele metodologice nu au fost gata. "S-a ajuns în această situaţie deoarece niciunul dintre paşii prevăzuţi de lege nu a fost parcurs. (...) Erau termene foarte clare legate de aceşti paşi", a declarat Suciu.


Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că, la nivelul Executivului, a fost stabilit un plan de acţiune, pentru perioada următoare, astfel încât toţi aceşti paşi să fie făcuţi, una dintre etape referindu-se la constituirea comisiilor de insolvenţă, la nivel central, şi stabilirea onorariilor pentru administratorii judiciari ai datornicilor.

Prin măsura aprobată de guvern, se asigură timpul necesar pentru procesul de consultare publică asupra normelor de aplicare a legii, iar ulterior, pentru adoptarea lor de către Guvern, se precizează şi într-un comunicat de presă.

Etichete: guvern
abonare newsletter