monitorulcj.ro Menu
Economie

Fratele deputatului Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată, are datorii la bănci de 720.000 de euro

Fratele deputatului Daniel Zamfir (soţul Oanei Stancu de la Antena3), care a initiat legea „Dai casa băncii și scapi de datorii” are datorii bancare de 720.000 de euro.

Este vorba de un credit de nevoi personale, garantat cu o serie de bunuri ale fratelui liberalului Zamfir. Theodor Cosmin Zamfir, în vârstă de 44 de ani este fratele deputatului PNL Daniel Zamfir si potrivit jurnaliştilor de la flux24.ro acesta are datorii la banci de 720.000 de euro.

Daniel Zamfir este nimeni altul decat cel care a initiat legea prin care oamenii pot scapa de datoriile de la banca daca dau casa. Fratele alesului are un credit de nevoi personale de 720.000 de Euro, garantat cu o serie de bunuri, la Credite Europe Bank.


Acesta figurează în Registrul Naţional al creditelor cu datorii. El practic nu a returnat Băncii turce împrumutul, iar anul acesta a chemat în judecată Banca, pe rolul de judecată existând un proces deschis.

Șeful Direcției Supraveghere din Banca Națională a României, Nicolae Cinteză, a declarat, că legea privind darea în plată nu răspunde unei probleme sociale, ci îi avantajează pe cei care au cumpărat imobile înainte de criză, în scop speculativ, și poate genera falimentul unei bănci.


El a adăugat că este mai convins decât oricând că DNA ar trebui să analizeze condițiile în care s-a inițiat legea. Liviu Dragnea a reactionat la spusele oficialului BNR.

„Mie mi se pare exagerat ca o instituție cum e Banca Națională să amenințe parlamentari, indiferent despre care parlamentari e vorba, cu penalul pentru votul la o lege. Punctul meu de vedere este foarte clar: nu cred că este bine și nu sunt de acord cu acest tip de afirmații despre parlamentari. Pentru că asta înseamnă că încerci să intimidezi parlamentarul să voteze sau nu o anumită lege, să-i fie frică să mai voteze o lege, pentru că poate fi acuzat. El a gândit că acea măsură este oportună, așa a gândit el, că de aia a fost trimis în Parlament. Poate a gândit bine, poate a gândit prost, dar asta nu este infracțiune”, a spus Dragnea.