Economie

Ce spun firmele nemţeşti despre România şi Transilvania

Cea de-a patra ediţie a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane - Herbstfest 2015 a început vineri la Cluj.

sursa foto bzb.ro sursa foto bzb.ro

Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la conferinţe, workshop-uri, ateliere, expoziţii şi spectacole, la test drive-uri cu maşini nemţeşti, show-uri de modă şi demonstraţii de dresaj canin.

În cadrul Herbstfest, oamenii de afaceri din Cluj vor avea posibilitatea de a participa la sesiuni de socializare, alături de membri ai cluburilor internaţionale de afaceri (olandez, francez, englez). De asemenea, tinerii în căutarea oportunităţilor de angajare vor avea şansa de a fi recrutaţi şi de a participa la traininguri oferite de reprezentanţi ai firmelor germane prezente la festival.


Reprezentanţi ai firmelor germane din Transilvania au explicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că România este considerată în acest mediul de afaceri un partener important, datorită unor atribute cum ar fi calitatea de membru al Uniunii, care garantează faptul că ţara noastră împărtăşeşte un set de valori comune. De asemenea, patronii firmele nemţeşti sunt atraşi în mod special de Transilvania şi datorită trecutului comun care leagă regiunea de cultura şi istoria Germaniei, dar şi pentru că studierea limbii germane, până la un nivel foarte înalt, reprezintă o tradiţie în această zonă. Universitatea Babeş-Bolyai oferă, spre exemplu, 17 specializări în limba germană, aceasta fiind cea mai bogată ofertă, în această limbă, a unei universităţi româneşti.

În ultima zi a festivalului, duminică, 4 octombrie, va avea loc Ceremonia de decernare a Titlului de Ambasador al Culturii Române în Germania pictorului Nicolae Maniu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter