Economie

De unde vin cartofii pe care românii îi mănâncă la McDonalds?

McDonald’s estimează pentru acest an că românii vor consuma circa 5.500 de tone de cartofi prăjiţi în restaurantele lanţului, în creştere cu 14% faţă de anul trecut.

Cartofii pe care românii îi mănâncă la McDonald’s provin din Austria. Fabrica din Hollabrunn procesează săptămânal 2.000 de tone de cartofi, cumpăraţi de la 250 de ferme din Austria, se întinde pe 8,1 hectare şi are 210 angajaţi. Compania procesează anual 48.000 tone de cartofi prăjiţi şi 8.000 de tone de crochete şi rosti.

„Cu McDonald’s avem un contract pe termen lung, cartofii consumaţi în toate restaurantele lanţului din România sunt importaţi de la noi. În total livrăm în 20 de ţări”, a declarat într-o întâlnire cu jurnaliştii din România Emiel Lommen, account manager McDonald’s la fabrica din Hollabrunn.


Lamb Weston, cel mai mare procesator de cartofi din Austria, este furnizor McDonald’s din 1982 şi are 19 fabrici la nivel mondial, din care cinci în Europa (trei în Olanda şi câte una în Austria şi Marea Britanie). Grupul american Lamb Weston are afaceri globale de 3 miliarde euro, 6.200 de salariaţi şi produce anual 3,1 milioane tone de cartofi, din care 700.000 de tone în Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter