Economie

Schimbare în Noul Cod Fiscal cu impact major în piaţa imobiliară

90% dintre cetățenii români sau străini ce cumpără proprietăți în România achiziționează proprietăți cu o valoare mai mică de 90.000 de euro, mai precis, o valoare de sub 85.500 de euro.

Motivul principal este că aceste proprietăți au un TVA de doar 5%. În ultimii 5 ani întregul sector imobiliar din România s-a setat pe vânzarea acestui tip de proprietăți și dezvoltatorii, știind că majoritatea clienților vor evita proprietățile la care se aplică TVA de 24%, au proiectat, construit și vândut proprietăți la care se aplică doar 5% TVA, informează Hotnews.ro.

Foarte puțini oameni ce activează în sectorul afacerilor imobiliare au observat o măsură cu impact major ce a fost introdusă în noul Cod Fiscal ce va fi aplicat de la 1 ianuarie 2016. Printre multe alte schimbări, Parlamentul României a votat pentru majorarea limitei maxime a valorii proprietăților care vor avea aplicată o cotă de TVA de 5%, de la 1 ianuarie, această limită fiind de 100.000 de euro. Proprietățile ce depășesc această limită vor avea în continuare TVA-ul standard care va scădea însă de la 1 ianuarie de la 24% la 20%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter