Economie

Cu cât costă în plus un apartament cu aer condiționat în Cluj

O analiză relevă că apartamentele dotate cu instalație de climatizare pot fi cu câteva mii de euro mai scumpe decât proprietățile comparabile (ca suprafață, etaj, an de construcție), dar care nu beneficiază de această facilitate. Deși un aparat de aer condiționat costă câteva sute de euro, diferențele de preț dintre două apartamente situate în aceeași zonă, într-un imobil cu vechime similară, cu aceeași suprafață și același nivel de amenajare pornesc de la 1.500 de euro și ajung până la 7.000 de euro, în funcție de oraș și tipul de locuință.

În zona Bună Ziua, o garsonieră cu aer condiționat și o suprafață de 46 de metri pătrați are un preț cerut de 48.000 de euro. În absența unei asemenea dotări, o unitate locativă similară ca suprafață (42 de metri pătrați) și chiar mai recent construită poate fi achiziționată cu 46.000 de euro.

În Gheorgheni, un apartament cu două camere situat la ultimul etaj are un preț cerut de 58.000 de euro, sumă ce include sistemul de climatizare. Fără asemenea dotări, o  altă unitate locativă bicamerală, situată tot la ultimul etaj, poate fi achiziționată cu 56.000 de euro, potrivit Imobiliare.ro.


În zona Mănăștur, o locuință tricamerală de 52 de metri pătrați utili, dotată cu aer condiționat și situată la etaj intermediar (doi din patru), este disponibilă spre vânzare pentru 55.000 de euro. La etajul trei din patru, un apartament similar ca suprafață (50 de metri pătrați utili), dar fără sistem de climatizare, are o valoare de listare de 51.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter