monitorulcj.ro Menu
Economie

Clujul, într-un top al oraşelor cu cele mai scumpe vile cu piscină puse la vânzare

Cluj-Napoca se află pe locul al doilea, după Bucureşti, într-un top al celor mai scumpe astfel de vile disponibile spre vânzare în marile oraşe.

În Bucureşti, cea mai scumpă vilă cu piscină construită după anul 2000 se apropie de preţul de trei milioane de euro, iar în Cluj-Napoca o astfel de proprietate costă aproape un milion de euro, potrivit unui top al celor mai scumpe astfel de vile disponibile spre vânzare în marile oraşe.

În Timişoara, preţul solicitat pentru cea mai scumpă vilă cu piscină este de 850.000 euro, potrivit clasamentului întocmit de imobiliare.ro.


Mai exact, în Cluj-Napoca, în zona Făget, în apropierea pădurii, o vilă din 2011 are un preţ cerut de 980.000 de euro. Construcţia este amplasată pe un teren de 2.149 de metri pătraţi, este dispusă pe demisol şi parter şi are o suprafaţă de 507 metri pătraţi. La demisol se găseşte o saună şi piscina cu ieşire în curte.

Tot în Cluj, în zona Dâmbul Rotund, o vilă de 350 de metri pătraţi utili, compartimentată în nouă camere (plus dependinţe), poate fi achiziţionată cu 960.000 de euro. Casa a fost construită în 2011, pe un teren de 1.925 de metri pătraţi, cu o piscină de 90 de metri pătraţi în curte.


Astfel, în Bucureşti, în zona Iancu Nicolae, o vilă construită în anul 2000 şi compartimentată în opt camere (plus dependinţe) are un preţ de 2,8 milioane de euro. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 520 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 1.440 de metri pătraţi, din care suprafaţa liberă se ridică la circa 1.100 de metri pătraţi. În curtea amenajată se găseşte o piscină de circa 60 de metri pătraţi.

În zona Cotroceni, o vilă cu 20 de camere, finalizată în anul 2006, are un preţ de 2,3 milioane de euro. Casa are o suprafaţă utilă de 875 de metri pătraţi şi dispune de un teren de 517 metri pătraţi, iar printre facilităţi se înscriu grădina amenajată, dar şi piscina exterioară.


În zona Kiseleff-Aviatorilor, în apropiere de parcul Herăstrău, o vilă construită în anul 2008 este disponibilă la vânzare pe Imobiliare.ro la un preţ de 2,25 milioane de euro. Imobilul este compus din zece camere (plus dependinţe) şi are o suprafaţă utilă de 630 de metri pătraţi, plus teren de 345 de metri pătraţi. Piscina interioară, prevăzută şi cu saună, este situată la parter.