Economie

Clujul bate Parisul la preţul chiriei

Festivalul Untold va aduce bani frumoşi în conturile comercianţilor, a proprietarilor de cafenele şi restaurante, dar şi hotelierilor.

Economica.net relata în urmă cu o lună despre preţurile piperate practicate de hotelierii din Cluj-Napoca cu ocazia marelui eveniment, pe baza ofertelor disponibile pe site-ul de rezervări Booking.com. Pentru trei nopţi de cazare la un hotel de patru stele tariful a fost de 1.000 de euro/cameră, un preţ cu 400% mai mare decât într-o perioadă normală.

Acum, la acelaşi hotel, pentru aceeaşi perioadă, tariful de cazare a sărit de 2.000 de euro/camera, adică mai mult decât trei nopţi la cele mai luxoase hoteluri din Paris. Pentru aceeaşi perioadă, o cameră la Hotel Du Louvre costă 970 de euro, la Sofitel Paris Arc de Triomphe tariful este de 1.000 de euro, iar la Hotel Balzac, tariful este de 1.100 de euro. 


Tarife ridicate practică şi alte unităţi hoteliere. Spre exemplu, cazarea pentru trei nopţi la hotelul RH Accommodation costă aproape 1.500 de euro. La hotelul Biscuit de trei stele tariful este de 1.140 de euro, iar la hotelul City Plaza de cinci stele camera pentru trei nopţi costă 1.150 de euro. 

Untold se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 30 iulie-2 august. Concertele susţinute de 150 de artiști vor fi distribuite pe 10 scene, în 20 de locații din oraş. Printre artiştii care vor urca pe scenă se numără Armin Van Buuren, David Guetta, ATB, Avicii, ATB, Duke Dumont şi mulţi alţii.

abonare newsletter