Economie

Brânzeturile produse în fabrica de la Ţaga ajung pe piaţa clujeană

Fabrica de brânzeturi de la Ţaga, redeschisă de Cooperativa Someş-Arieş în colaborare cu AgroTransilvania Cluster, produce și distribuie produsele sub marcă proprie sau sub mărcile deţinute de Fiesland Campina prin intermediul membrilor AgroTransilvania Cluster. Este vorba despre brânzeturile Moeciu, Bobâlna, Produs de Ţaga, Fizeş şi Năsal.

“În acest moment, procesăm 6.000 de litri de lapte pe săptămână de la trei ferme din zona Ţaga şi producem 600 de kilograme de brânzeturi. Avem capacitatea totală de a procesa 12.000 de litri de lapte şi de a produce 1.200 de kilograme de brânzeturi”, a precizat Călin Fărgaciu, directorul executiv al Cooperativei Someş-Arieş.

Brânzeturile produse în fabrica de la Țaga și maturate în grota în care trăiește Brevibacterium linens (bacteria care ajută la fermentarea laptelui și formarea unor brânzeturi de o consistență cremoasă) pot fi găsite, din această săptămână în magazinele care aparțin fimelor membre ale AgroTransilvania Cluster.


Fabrica de Brânzeturi de la Ţaga a fost redeschisă la sfârşitul lunii noiembrie 2014. Acest lucru a fost posibil în urma acordului semnat pe 29 august 2014 de FrieslandCampina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

abonare newsletter