monitorulcj.ro Menu
Economie

Şanse de angajare mai mari pentru persoanele cu dizabilităţi

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Fundația Estuar, a finalizat proiectul „Dizabilitatea – o șansă, nu un handicap!”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Proiectul are ca obiectiv sporirea potențialului de dezvoltare profesională a grupurilor vulnerabile – respectiv 220 de persoane cu dizabilități.

În proiect au fost înscrise 220 de persoane cu dizabilități, iar 213 dintre acestea au beneficiat de consiliere vocațională. Consilierea profesională s-a desfășurat în cadrul a 478 de întâlniri cu 174 de beneficiari, iar 156 de persoane au beneficiat de consiliere psihologică, în cadrul a 930 de ședințe. Au fost organizate și 350 de ședințe de consiliere psihiatrică cu 104 de beneficiari.


Pe lângă consiliere, 104 de persoane au participat la 123 de activități de terapie ocupațională. De asemenea, 110 persoane cu dizabilități au beneficiat de asistență în căutarea unui loc de muncă, iar 15 persoane au fost deja angajate.

S-au organizat zece campanii de informare și promovare pentru 122 de angajatori, în cadrul cărora s-a discutat despre schimbarea atitudinii sociale față de problematica persoanelor cu dizabilități.


Activitatea de formare profesională le-a adus calificarea în meseria de lucrător în comerț pentru 23 de persoane, alte 28 de persoane s-au calificat în meseria de confecționer de textile, iar alte 46 de persoane s-au inițiat în competențe informatice.