Economie

Adio universitate în Florești! Investitorii au cerut rezilierea contractului

Primăria Florești a anunțat că Asociația Creștină Pro Integritate a renunțat la a mai construi Campusul Universitar din Florești, aceasta solicitând rezilierea unilaterală a contractului.

Cererea de reziliere a contractului a fost solicitată unilateral de către beneficiar, Asociația Creștină Pro Integritate iar rezilierea va avea loc abia săptămâna viitoare, datorită faptului că s-a solicitat de către administrația locală floreșteană plata la zi a tuturor creanțelor.

Reprezentanții Primăriei Florești precizează că în acest sens s-a solicitat plata redevenței întregi, fără aplicarea reducerii stipulate în contract pentru edificarea construcției.


Primăria Florești a încasat  în total o sumă de peste 800.000 lei, iar acum terenul îi revine de drept înapoi. „Cererea de reziliere a contractului a fost solicitată unilateral de către beneficiar, Asociația Creștină Pro Integritate. Motivele eu nu le cunosc, ele țin de managementul Asociației. Îmi pare rău că această investiție nu a fost realizată, mai ales că noi am demarat în acea zonă , Cetatea Fetei, construcția noii școli din Florești, investiție la care a fost deja eliberată autorizația de construire. Pot să vă spun că deja există investitori interesați de acel teren, așa că nu ne facem probleme”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

abonare newsletter