Economie

RABLA 2015: Ecotichetul pentru maşinile electrice și hibride, disponibil din luna iunie

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, anunţat joi, 7 mai 2015, că proiectul ecotichetului pentru achiziționarea unei maşini electrice sau hibrid electrice va fi pus în aplicare de la jumătatea lunii iunie.

"Am lansat şi proiectul ecotichetul care se referă la maşini electrice şi hibrid electrice pentru că viitorul nostru de poluare zero îl reprezintă aceste maşini. Eu sper, pentru că deja am lansat proiectul şi undeva la jumătatea lunii iunie o să fie şi pus în aplicare, ca anul acesta persoanele fizice şi juridice să poată să achiziţioneze un număr mai mare de maşini decât în anii trecuţi. Noi ne-am pus în plan peste 150 de maşini electrice sau hibrid electrice. Ecotichetul este în sumă de 6.500 de euro, iar cel pentru Programul Rabla, 6.500 de lei. Ne dorim foarte mult ca fiecare român să-şi permită să poată să-şi cumpere o astfel de maşină mai puţin poluantă, mai ales că tichetul este tot la 6.500 de lei, în schimb ecobonusul este mai mare, respectiv 750 de lei pentru un motor care poluează sub o sută de grame de bioxid de carbon pe kilometru, creşte la 1.500 de lei pentru motor propulsie hibrid şi la 2.500 de lei la hibrid electrice", a declarat Graţiela Gavrilescu, potrivit Mediafax.

Ea a spus că, până în momentul de faţă, în cadrul Programului Rabla 2015, intrat în funcţiune de o săptămână, un număr de 3.300 de tichete au fost deja trecute în sistemul electronic.

abonare newsletter