Economie

Agraria 2015 aduce utilajele mai aproape de agricultor

Peste 500 de firme din agricultură și-au dat întâlnirea în această săptămână la cea de a XXI-a ediție a Târgului Agraria, cel mai mare târg de agricultură din Transilvania.

Această ediție a târgului de agricultură a schimbat radical posibilitatea agricultorilor de a putea testa utilajele. Este prima ediție organizată în câmp, în afara orașului. Până anul trecut, timp de 20 de ani, Agraria s-a ținut în Cluj-Napoca, în spațiul expozițional al Camerei de Comerț, Expo Transilvania, dar de anul acesta organizatorii vor ca această locație, la Jucu, să devină una reprezentativă la nivel județean și chiar transilvănean.

Organizat în Parcul Industrial Tetarom III din Comuna Jucu, Târgul Agraria 2015 oferă spațiu expozanților de peste 55.000 metrii pătrați și o parcare generoasă tuturor celor care doresc să se intereseze despre ultimele noutăți tehnologice în domeniul agriculturii.


„La acest târg avem peste 200 de expozanți, fără partea de animale, dar mai sunt câteva sute de co-expozanți. Agraria ocupă, în acest an, aproximativ 55.000 de metrii pătrați de spațiu expozițional dar suprafața totală a târgului este de 11 hectare. Poate nu sunt mult mai mulți expozanți față de anul anterior dar noi am încercat în acest an să oferim publicului posibilitatea de a testa utilajele oferind și un spațiu dedicat pentru testarea tractoarelor”, a declarat Corina Mareș, director al DLG International și organizator al evenimentului Agraria.

În cadrul Agraria vizitatorii pot testa, în spațiul special amenajat de organizatori ”Tractor și tractorist”, tractoarele din gama mică Case IH oferite de Titan Machinery.


Organizatorii se gândesc și la un posibil parteneriat cu Reprezentanța Economică a Ambasadei Austriei pentru inființarea unui centru expozițional în Tetartom III, condițiile fiind ideale pentru acest lucru: spațiu mare, amenajat, utilități, locuri de parcare și relativ aproape de Cluj-Napoca (25 km).

Acest târg este organizat începând din anul 1995 și în timp a devenit evenimentul anual emblematic în domeniu pentru zona Transilvaniei. Aflată la cea de a XXI-a ediție, Agragia, este cel mai mare târg agricol din Transilvania unde se întâlnesc fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii.

abonare newsletter