Economie

Banca Transilvania a finalizat achiziţionarea Volksbank

Banca Trasilvania a semnat, marți, documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea directă și indirectă 100% din acțiunile Volksbank România SA, potrivit unui raport transmis Bursei.

Banca precizează că, până la finalul acestei zile, vor fi actualizate informațiile cu privire la tranzacție pe pagina de internet a băncii, urmând să fie puse la dispoziția acționarilor și investitorilor.

Banca Transilvania a achiziționat, la finalul anului trecut, 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG și WGZ BANK AG, și țintește locul doi pe piața bancară din România, potrivit unui anunț al președintelui Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă.


„În urma acestei tranzacții, estimăm o creștere pe segmentul de retail. Preluăm de la Volksbank 190.000 de clienți și credite ipotecare foarte multe. Am ales Volksbank pentru că are un portofoliu complementar Băncii Transilvania. Urmărim să ajungem pe locul doi în sistemul bancar din România”, a explicat Ciorcilă.

Acesta a amintit că Banca Transilvania avea, la sfârșitul anului 2014, o cotă de piață de 9,7%, iar Volksbank de 3,5%. Ca număr de clienți, Banca Transilvania a ajunsese la 1,88 de milioane și a preluat de la Volksbank 190.000 de clienți.


Potrivit oficialilor băncii, preluarea completă se va finaliza la începutul trimestrului doi din 2015, iar valoarea tranzacției nu a fost dată publicității.

Ultimele Stiri
abonare newsletter