Economie

Cât costă cele trei lingouri de aur găsite de procurori în seiful lui Darius Vâlcov

Procurorii DNA susţin că Darius Vâlcov a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini firme pe care le administrează prin interpuşi, procurorii precizând că el ar fi obţinut astfel trei lingouri de aur, bani şi tablouri.

sursa foto: tu.ro sursa foto: tu.ro

Darius Vâlcov a obţinut, arată procurorii anticorupţie, mai multe bunuri materiale, între care sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei, trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei.

Anchetatorii susţin că acestea au fost depozitate într-un seif, care era lăsat spre păstrare unei persoane apropiate fostului ministru.


Gramul de aur este cotat astăzi la cursul oficial al BNR la 153 de lei, ceea ce înseamnă că cele trei kilograme de aur ar valora peste 450.000 de lei (circa 100.000 de euro), relatează ZF.ro. BCR, cea mai mare bancă locală, cumpără aur de la clienţii persoane fizice cu 141 de lei/gram.

Procurorii fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter