Economie

Patriarhul Daniel câştigă 15 salarii minime pe economie într-o lună

Patriarhul Daniel primeşte un salariu lunar net de 13.900 de lei, din care 7.731 de lei de la stat şi 6.169 de lei din fondurile Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Acesta donează lunar 6.000 de lei pentru construirea mănăstirii din satul natal şi pentru ajutorarea angajaţilor săraci, potrivit Patriarhiei. Patriarhul Daniel câştigă 15 salarii minime pe economie într-o lună.

Patriarhia Română precizează, într-un comunicat, că, în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, preşedinte al Sfântului Sinod, al Adunării Naţionale Bisericeşti şi al Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, având în subordine aproape 700 de angajaţi, Preafericitul Părinte Daniel primeşte de la stat un salariu net de 7.731 de lei, iar ca mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi arhiepiscop al Bucureştilor, având în subordine aproape 400 de angajaţi, el primeşte un salariu net de 6.169 de lei, „nu de la stat, ci din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureştilor”.


Din banii primiţi în fiecare lună, Patriarhul Daniel oferă 4.000 de lei pentru construirea bisericii mănăstirii din satul natal, Dobreşti, judeţul Timiş, şi pentru obştea ei monahală, precum şi un ajutor financiar de 2.000 de lei pentru mai mulţi angajaţi săraci din Administraţia patriarhală şi din Administraţia eparhială, care muncesc mult, dar au salarii mici”, relatează Mediafax.

De asemenea, Patriarhul ajută financiar şi material (cu alimente sau haine) unii studenţi, monahi şi credincioşi mireni săraci care se află în situaţii dificile”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Ultimele Stiri
abonare newsletter