Economie

Londra este oraşul preferat al românilor care vor să lucreze în străinătate

Londra este destinaţia favorită pentru cei care vor să găsească un loc de muncă în străinătate, fiind oraşul preferat al emigranţilor din România, Portugalia, Israel, Barbados şi Jamaica.

Unul din şase emigranţi intenţionează să lucreze în capitala Marii Britanii, în timp ce regatul englez este a doua mare destinaţie la nivel mondial, după Statele Unite ale Americii, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă The Boston Consulting Group, totaljobs.com şi The Network, o alianţă globală care include peste 50 de site-uri de recrutare, informează Mediafax.

Studiul, realizat între 29 aprilie şi 10 iunie, analizează răspunsurile a peste 200.000 de participanţi din 189 de ţări.


Canada este cea de a treia mare piaţă de muncă pentru străini la nivel mondial, urmată de Germania, Elveţia şi Franţa.

Peste 80% din românii intervievaţi au declarat că muncesc deja în străinătate sau doresc să facă acest lucru, principalul motiv fiind nivelul scăzut de trai.


Numărul celor care vor să emigreze din Grecia, Ungaria, Italia, Slovacia, sau Ucraina este de 50%-70%, în timp ce mai mult de 90% dintre francezi, olandezi sau jamaicani au afirmat că sunt gata să se mute în altă ţară dacă găsesc un loc de muncă mai bine plătit şi care să le ofere mai multe satisfacţii.

La polul opus, cetăţenii din Danemarca, Germania, Irlanda, Letonia, Rusia, Marea Britanie şi SUA sunt cel mai puţin doritori să emigreze.


Global, aproape trei sferturi dintre cei care lucrează în IT şi automatică ar emigra, în timp ce mai puţin de jumătate dintre cei care activează în domeniul medical s-au declarat în favoarea unei relocări.

"Angajatorii au nevoie de o abordare mai largă în ceea ce priveşte recrutările de personal. Considerând mobilitatea actuală a forţei de muncă, companiile vor trebui să concureze la nivel global pentru a atrage cei mai talentaţi angajaţi, asigurându-se că se adresează celor mai potrivite grupuri şi că au o strategie de recrutare bine definită", a declarat Mike Booker, director al diviziei internaţionale a totaljobs.com şi unul dintre autorii studiului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter