Economie

Bechtel vinde la licitaţie tot ce mai are în ţară

Astăzi are loc o licitaţie cel puţin ciudată: Bechtel şi-a scos la vânzare toate utilajele pe care le mai deţine în România şi e hotărâtă, se pare, să scape de toate în aceeaşi zi, deoarece licitaţia nu are un preţ de pornire.

Peste 650 de utilaje grele, printre care zeci de excavatoare, betoniere şi basculante care au fost folosite pentru construirea Autostrăzii Transilvania, deţinute de compania americană Bechtel, au fost scoase marţi la o mare licitaţie organizată de firma canadiană Ritchie Bros. Auctioneers B.V.

Se pare că Bechtel e hotărâtă să lichideze tot ce mai are în România, având în vedere că licitaţia publică a fost una fără preţ minim de strigare. La licitaţie au putut participa inclusiv cumpărători din afara ţării, vânzarea fiind posibilă şi online.


 „Fiecare obiect este vândut aşa cum este, acolo unde este”, se menţionează în pliantul licitaţiei.

Toate plăţile au trebuit făcute în euro şi doar prin transfer bancar, garanţie bancară, cărţi de credit (acolo unde a fost posibil) sau cecuri avalizate de bancă.


Evenimentul organizat de firma canadiană este prima licitație publică din România fără preț minim de strigare. Licitația a fost organizată pe fostul loc de campare al companiei Bechtel din Cluj, în comuna Săvădisla, acolo unde se aflau utilajele și infrastructura necesară echipei care lucra la autostradă. Conform site-ului Ritchie Bros, printre utilajele scoase marți la vânzare s-au numărat camioane, mașini de teren, betoniere, o stație de betoane, concasoare, camioane, buldozere sau excavatoare, dar și aparate de sudură portabile, turn de iluminat, macarale și diverse tipuri de echipamente.

După încheierea licitaţiei, în ciuda insistenţelor, reprezentanţii Ritchie Bros nu au mai putut fi contactaţi.


Bechtel a construit în perioada 2004-2012 doar câțiva zeci de kilometri din Autostrada Transilvania, iar ulterior contractul a fost reziliat, în luna mai a anului trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter