Economie

Fosta Mechel va angaja în toamnă peste 100 de persoane

Compania Invest Nikarom (fosta Mechel) România de la Câmpia Turzii va mai angaja 110 persoane, începând cu luna septembrie.

Procesul de angajare pentru cele 110 posturi va începe odată ce judecătorul sindic va aproba planul de reorganizare al companiei, a declarat managerul general al companiei Invest Nikarom România, Oleg Shvedacov. El a menţionat că, în prezent, în cadrul fostei fabrici Mechel lucrează 235 de persoane. Cele 110 de noi locuri de muncă vor fi susţinute şi din Fondul European de Ajustare la Globalizare printr-un proiect al AJOFM Cluj şi vor fi păstrate pe o perioadă de cel puţin doi ani. De asemenea, managerul general al companiei Nikarom a precizat că businessul de la Câmpia Turzii este unul de perspectivă, în condiţiile în care în prezent toate deciziile privitoare la companiile din România se iau aici, şi nu la Moscova cum se proceda în trecut. El a mai precizat că, în viitor, Industria Sârmei va trebui să îşi mărească şi capacitatea de producţie pentru a ajunge să compenseze cheltuielile indirecte destul de mari pe care le are în prezent. Acesta este şi motivul pentru care conducerea caută în continuare chiriaşi pentru spaţii în interiorul fabricii. 

Compania Mechel a început în martie 2012 o serie de disponibilizări masive, de sute de muncitori, ce a continuat până în 2013 şi a iscat ample mişcări sociale. Angajaţii au protestat zile în şir în stradă pentru că riscau să nu îşi primească salariile.


Combinatul “Industria Sârmei” din Câmpia Turzii a fost preluat în 2003 de acţionari ruşi, care au cumpărat iniţial 73,4% din acţiuni cu 27 de milioane de dolari, iar la final ajunseseră să deţină un pachet majoritar de 86,5%. În data de 19 februarie 2013, compania Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România pentru aproximativ 70 de dolari (230 lei) companiei Nikarom SRL, deţinută tot de doi cetăţeni ruşi. Nikarom a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Etichete: angajari mechel
abonare newsletter