Economie

Comunicat de presă: Cea mai performantă jumatate de an, din istoria EBS Romania

EBS Romania a înregistrat în primele 7 luni ale anului 2014, cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei, în valoare de 15,7 mil. euro, în creştere cu 60% faţă de perioada similară a anului trecut.

“Rezultatele financiare ale companiei din primele şapte luni ale acestui an, vin pe fondul unei evoluţii marcante pentru EBS Romania. În 2014 estimăm o creştere de minim 20% în raport cu anul precedent, şi avem în vedere o mare probabilitate de a depăşi ţintele planificate”, declară Daniel Metz - CEO EBS Romania. 

Extinderi de proiecte semnificative


Pe piaţa externă, EBS Romania, o companie NTT DATA, a înregistrat doua succese răsunătoare prin lărgirea portofoliului de proiecte, câştigând clienţi de top în industria automotivă, precum VW AG şi BMW AG. Procesul de licitaţie şi concurs a durat peste 12 luni, timp în care au avut loc o serie de negocieri şi discuţii cu privire la un parteneriat strategic şi un statut de furnizor preferenţial de servicii, de tip AMS.

Decizia VW, respectiv BMW de a contracta NTT DATA a fost luată în faţa unor mari jucători pe piaţa IT, cum ar fi IBM, Accenture, T Systems sau mulţi alţii.


Ambele proiecte presupun procese de producţie, logistică, financiare şi asigurarea calităţii, cu un impact major asupra businessului, acoperind tehnologii atât in zona SAP cât şi non-SAP.

“În acest context este vizată o creştere şi cu aprox. 50 de colegi noi, cu diferite skill-uri şi nivele de experienţă profesională. Aceştia vor fi implicaţi în proiecte alături de colegi din NTT DATA Germania, constituind astfel echipe mixte, internaţionale, cu posibilităţi de dezvoltare personală dar mai ales profesională, extrem de atractive”, declara Titus Mic - Head of Delivery NTT Data Projects EBS Romania.


Şi pe piaţa locală compania EBS Romania îşi menţine trendul ascendent.

În acest fel, în portofoliul de clienţi SAP se regăsesc nume noi precum ALLSTAR  PROD, Drumuri şi Poduri Mureş, companii cu importanţă în industria materialelor de construcţii şi a transporturilor. “EBS a preluat de curând aceste proiecte de implementare ERP, ceea ce reprezintă un aport substanţial la realizarea targetului de vânzari pentru anul 2014”, afirma Ştefania Motoaşcă, Manager Focus Area SAP, Local Market EBS Romania.


În ceea ce priveşte produsul EBS - Clarvision ERP, acesta se aliniază în tendinţele IT şi oferă clienţilor soluţii de Business Intelligence, Customer Relationship Management şi Warehouse Management.

De asemenea, la ora actuală soluţiile Clarvision sunt disponibile şi pe dispozitive mobile.


Companiile care au ales recent Clarvision ERP, BI, CRM şi Mobile sunt: Leier Rom, Tirrena Scavi, West Co Impex, Heurtey Petrochem Manufacturing, Delta Invest, Mecanica Ceahlău, Sirca, Asco Tools.

“Suntem mulţumiţi că în ultima perioadă mulţi dintre clienţii existenţi au decis să extindă implementarea Clarvision cu automatisme şi interfeţe cu sisteme de tip EDI”, declara Liana Chiş, Head of Focus Area Clarvision ERP EBS Romania.

Integrarea în concernul NTT DATA, un proiect de succes pentru echipa managerială

După preluarea companiei de către gigantul nipon NTT DATA, EBS a iniţiat un intens proiect de integrare în concern. Condus de echipa managerială EBS, proiectul a avut ca scop facilitarea procesului de tranziţie în noua structură şi susţinerea procesului de schimbare, pentru întreaga echipă EBS Romania.

Proiectul reprezintă o dovadă a capacităţii manageriale extraordinare a echipei EBS, aceasta reuşind să finalizeze proiectul cu succes, concomitent cu obţinerea creşterii cifrei de afaceri.

În a doua jumătate a anului, EBS Romania îşi propune îmbogăţirea şi armonizarea elementelor culturii sale organizaţionale, cu elemente valoaroase ale culturii organizaţionale NTT DATA.

Compania planifică o serie de evenimente comune, cu scopul de a intensifica comunicarea între echipele EBS şi NTT DATA, prin organizarea de workshop-uri, forumuri, discuţii şi schimburi de experienţă.

Un nou sediu EBS, în zona centrală a Clujului

Din dorinţa de a oferi angajaţilor condiţii cât mai bune de lucru, EBS a decis închirierea unui spaţiu suplimentar în clădirea BCR din Str. G. Bariţiu.

„Proiectul de amenajare s-a derulat într-un timp record de o lună de zile, sediul găzduind acum 150 de angajaţi“, declară Oana Zdroba, Chief Ethics & Compliance Officer EBS Romania.

În acelaşi timp organizaţia îşi păstrează o mare parte din echipă şi în clădirea BT din Str. G. Bariţiu, şi în sediul de pe Str. Pavel Roşca. La nivel de filiale, EBS se regăsește în: Sibiu, Brașov, București, Timișoara şi Iași.

Prezenţe remarcabile la Cluj, cu ocazia celebrării celor 14 de activitate EBS Romania

De curând, compania EBS Romania a sărbătorit 14 ani de activitate, o perioadă de învăţare, aprofundare, inovare şi succese în toate zonele de activitate. Ca dovadă a încrederii faţă de EBS şi a rolului strategic pe care îl are în cadrul concernului, compania a sărbătorit alături de personalităţi precum Tadashi Uhira, Preşedinte NTT DATA EMEA şi Patrizio Mapelli, CEO NTT DATA EMEA.

Înfiinţată în 1988, NTT DATA, are sediul la Tokyo și își desfăşoară activitatea în peste 35 de ţări.

Concernul furnizează servicii de primă clasă, de la consultanţă și dezvoltare de sisteme pană la outsourcing de servicii IT. Aflat pe locul locul 6 în topul mondial al furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o rază de acoperire globală, dar și de competenţe locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter