Economie

UTI a instalat sisteme de securitate în 10 școli din județul Brașov cu fonduri europene

Din luna iunie a anului acesta, 10 școli din localitățile brașovene Codlea, Ghimbav, Predeal, Râşnov şi Săcele beneficiază de sisteme performante pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în unităţile de învăţământ.

Proiectul a fost câștigat de UTI în urma unei licitații organizate de Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și a fost cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea proiectului a fost de 320.000 euro.

Proiectul a debutat în august 2013, iar specialiștii UTI au instalat sisteme de supraveghere video, de detecţie, semnalizare şi avertizare la incendiu, de control al accesului și de detecție și avertizare la efracție. Toate acestea au fost integrate în dispecerate de monitorizare amplasate în cadrul unităților școlare și în secțiile de Poliție Locală din localitățile implicate în proiect.


Beneficiile implementării sistemelor de securitate în cele 10 școli din județul Brașov sunt foarte importante: prevenirea incidentelor în care sunt implicați elevii și profesorii, asigurarea calității vieții prin instalarea de sisteme antiincendiu performante, prevenirea infractionalității cu ajutorul sistemelor integrate de detecție a intruziunii în spațiile unităților de învățământ, precum și reducerea costurilor prin minimizarea intervențiilor firmelor de pază.

Echipa UTI a realizat și lucrările de instalații electrice pentru alimentarea componentelor, configurarea echipamentelor şi a programelor informatice, dar și lucrări de testare tehnologică și instruirea personalului care operează sistemele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter