Economie

BVB lansează primul Ghid pentru investitorii străini

Bursa de Valori București (BVB) a lansat astăzi, 22 iulie, prima ediție a Ghidului adresat Investitorilor Internaționali, parte a programului „Investește în România”.

Bursa de Valori Bucureşti Bursa de Valori Bucureşti

Ghidul include informații relevante și necesare unui investitor străin interesat să investească pe piață de capital autohtonă.

„Comunitatea investitorilor ar trebui informată în mod adecvat cu privire la ritmul de schimbare a uneia dintre cele mai importante piețe și economii din Europa Centrală și de Est și din Sud-Estul Europei. Misiunea Bursei de Valori București este nu numai de a determina schimbarea, ci și de a construi o prezentare bună a activelor din România în multe sensuri”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.


Documentul conține informații despre performanța economică a României și oportunitatea unei investiții la Bursă. De asemenea, o secțiune separată a acestui document este dedicată aspectelor fiscale incidente investitorilor nerezidenți, cu noile aspecte generate de modificarea Codului de Procedura Fiscală. Modificarea, solicitată prin intermediul proiectului celor 8 Bariere, a vizat eliminarea prevederilor referitoare la înregistarea prin împuternicit a nerezidenților cu obligații declarative în România, dacă aceștia sunt rezidenți într-un stat membru al UE sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri sau alt act juridic prin intermediul căruia se poate face schimbul de informații. Documentului i-au fost anexate declarațiile fiscale relevante, traduse în limbă engleză. 

 În viitorul apropiat, BVB va lansa și un nou Ghid pentru investitorii români, cu informații utile pentru cei care investesc sau vor să investească pe piață de capital din România.


Ghidul poate fi descărcat aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter