Economie

Investiţie nouă la Emerson. Compania caută sute de electricieni

Compania americană Emerson şi-a extins capacităţile de producţie şi inginerie pe care le are în Cluj cu o nouă platformă.

Investiţia s-a ridicat în total la 76 milioane de dolari şi cuprinde două componente. Astfel, extinderea include o clădire de 18.000 mp destinată fabricării instrumentelor de măsurare a debitului, pentru care s-au investit 60 de milioane de dolari, şi o nouă construcţie de 16 milioane de dolari, care va găzdui Centrul Regional de Proiecte în Inginerie şi Centrul European de Sisteme de Integrare pentru PlantWeb Solutions Group.

Noua platformă va genera în jur de 700 de noi locuri de muncă.


„Aproximativ 600 dintre angajaţi vor asigura servicii de inginerie şi asistenţă pentru sisteme europene de control şi proiecte de automatizări, iar alţi 100 vor lucra la asamblarea şi testarea sistemelor de comandă ale proiectelor din toată Europa”, a explicat John Bell, General Manager PlantWeb Solutions Group World Area Hub Cluj.

Compania doreşte să angajeze în următoarele luni în jur de 270 de persoane.


Liviu Gatea, Assembly Lead în cadrul Emerson Process Management, a menţionat că pentru noile facilităţi se caută în principal electricieni. „Construim și creștem pe zi ce trece și tot mai multe proiecte vin înspre zona Clujului. Avem nevoie de electriceni în cea mai mare parte, ingineri pe partea de automatizări, mai sunt și ingineri pe partea mecanică și mai avem nevoie și de operatori calculator pentru a crea etichetele necesare pentru fiecare cabinet, pentru a opera mașini cu laser și de tăiere. Avem nevoie de electriceni buni, cărora le vom oferi aici training, specific produselor noastre, pe cabinetele pe care le ansamblăm. Important este să înțeleagă o schemă electrică și să știe ce să pună pe tablourile respective”, a explicat Liviu Gatea.

La rândul său, Radu Borza, Plant Manager în cadrul Emerson Control Techniques, a menţionat că nu este vorba neapărat despre persoane cu studii superioare. „Ideal ar fi să fie absolvenţi de UTCN, dar nu este o condiţie. Totuşi, o bună parte din angajaţii noştri au studii superioare, colaborarea cu mediul universitar fiind una extrem de bună”, a punctat Borza.


Campusul Emerson din Cluj-Napoca este, în prezent, unul dintre cel mai mari puncte de lucru din Europa ale companiei americane, având aproape 2.000 de angajaţi.
În campusul de la Cluj, Emerson produce regulatoare de presiune, aparate de măsurare a debitului şi densităţii, generatoare de energie, echipamente electrice pentru centrale electrice fotovoltaice.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter