Economie

Două firme de plasare a forţei de muncă în străinătate au fost amendate de ITM

Două societăţi din Cluj care se ocupă cu plasarea persoanelor interesate să muncească în străinătate au fost amendate cu 5.000, respectiv 6.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, amenzile au fost date în cadrul unei campanii de verificare a modului în care agenţii de ocupare a forţei de muncă respectă prevederile legale privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

„Cele două amenzi au fost aplicate pentru faptul că agenţii de plasare nu aveau încadrat personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă, nu au prezentat oferte ferme de locuri de muncă, iar contractele individuale de muncă nu erau încheiate şi în limba română”, se arată într-un comunicat al ITM Cluj.


În total au fost verificate 38 de firme care activează în acest domeniu. În afara celor două amenzi, inspectorii ITM Cluj au mai dispus şi 14 măsuri de remediere a deficienţelor, urmând să revină cu un nou control pentru a vedea dacă acestea au fost puse în aplicare.
Controalele au avut loc în perioada 18-30 iunie, în urma unor sesizări făcute de cetăţeni, dar şi de instituţii ale statului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter