Economie

Taxele locale rămân neschimbate la Turda și în 2015

Autoritățile locale din Turda vor delibera în curând și asupra proiectului de hotărâre ce prevede impozitele și taxele locale pentru anul 2015.

Deja pe site-ul primăriei Turda la secțiunea „impozite și taxe” a apărut un document elaborat de serviciul de specialitate prin care se arată care este valoarea exactă a dărilor către bugetul local pentru anul viitor.

Maria Turcean, directorul executiv al Direcției Impozite și Taxe Locale a declarat cu prilejul unei conferințe de presă că pentru 2015, valoarea impozitelor și a taxelor locale nu va suferi modificări.


„S-a considerat de către executiv că nu se impune o majorare a nivelului impozitelor și taxelor locale pentru 2015, ținând cont și de nivelul acestora existent la momentul de față și de posibilitățile de plată ale contribuabililor din Turda” explică Turcean.

Aceasta a mai completat că termenele de plată pentru anul viitor se mențin aceleași, pentru semestrul I - 31 martie, semestrul II- 30 septembrie, la fel și bonificația la achitarea integrală a impozitului, respectiv 10% pentru persoane fizice, 5% pentru cele juridice. 


Programul de lucru pentru cele trei puncte de încasare va fi neschimbat de la 8-15, iar pentru ziua de joi, relațiile cu publicul se prelungesc până la ora 17.

În acest context amintim că la începutul acestui an, bugetul de venituri și cheltuieli al Turzii a avut o valoare aproximativ egală cu cea de anul trecut, peste 80 de milioane de lei.

abonare newsletter