Economie

Un număr de 47 microîntreprinderi din Transilvania de Nord au semnat contracte de finanţare

Cele 47 de firme vor crea, cu ajutorul investiţiilor finanţate prin REGIO, peste 150 locuri de muncă.

Un număr de 47 microîntreprinderi din Transilvania de Nord au semnat contracte de finanţare Un număr de 47 microîntreprinderi din Transilvania de Nord au semnat contracte de finanţare

Primele 47 contracte de finanţare pentru cea mai recentă cerere de proiecte pentru microîntreprinderile din Transilvania de Nord, din martie 2014, au fost deja semnate, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Microîntreprinderile din Transilvania de Nord au putut accesa finanţări nerambursabile de până la 200.000 euro, doar pentru achiziţii de echipamente, tehnologii noi sau sisteme IT, pe domeniul major de intervenţie 4.3.- Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor.


Cele 47 de firme vor crea, cu ajutorul investiţiilor finanţate prin REGIO (Programul Operaţional Regional), peste 150 locuri de muncă.

Din totalul de peste 200 proiecte depuse la ADR Nord-Vest, vor primi finanţare aproximativ 115 firme. Finanţarea nerambursabilă totală pentru proiectele de pe domeniul  4.3. care vor semna în următoarea perioada contracte de finanţare este de peste 16 milioane euro.


De la lansarea REGIO 2007-2013 până în prezent, au fost implementate 250 proiecte ale microîntreprinderilor, dintre care 216 au fost deja finalizate şi prin acestea din urmă s-au creat peste 900 locuri de muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter