Economie

Cea mai scumpă clădire din Cluj-Napoca costă 1,8 milioane de euro

Cea mai scumpă clădire din Cluj-Napoca se află în centrul orșului și costă 1,8 milioane de euro, potrivit unui clasament al celor mai scumpe clădiri scose la vânzare în România, relizat de imobiliare.ro.

Cele mai scumpe imobile scoase spre vânzare în România se află în București. Este vorba despre un palat cu o suprafaţă utilă de 2.000 de metri pătraţi, 38 de camere şi dispune de un teren de circa 1.200 de metri pătraţi. El este situat în apropiere de sediul Băncii Naţionale a României (BNR) și se vinde la un preţ 7,5 milioane euro.

Palatul este urmat, pe locul al doilea, de o vilă din zona Piaţa Romană, pentru care proprietarul cere 7 milioane euro. Aceasta este compusă din patru corpuri de clădire, are 18 camere şi o suprafaţă locuibilă de aproape 2.000 de metri pătraţi. Proprietatea include un teren de 2.566 de metri pătraţi.


"În zona Capitalei, cele mai mari preţuri sunt solicitate de proprietarii unor vile istorice, de patrimoniu. În restul ţării însă, oferta este mult mai diversificată, incluzând nu doar imobile vechi, ci şi vile nou-construite, un conac boieresc, un restaurant, o pensiune şi chiar un hotel", se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

Următoarea în top, pe locul trei, este tot o clădire din București. Vila cu 25 de camere este situată în zona Universitate, plus teren de 1.260 de metri pătraţi și este scoasă la vânzare pentru 6,5 milioane de euro.


La nivel naţional, topul este completat de Craiova, pe locul patru, cu clădirea în care a funcţionat, până de curând, Curtea de Apel a judeţului Dolj este scoasă la vânzare pentru suma de 2,1 milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de aproape 1.850 de metri pătraţi, dispune de o suprafaţă utilă de 794 de metri pătraţi şi este compartimentat în peste 60 de camere.

Pe locul 5 în topul imobiliare.ro se află o clărire din centrul Braşovului, vizavi de parcul Titulescu. Este vorba despre o vilă istorică din anul 1930 poate fi achiziţionată cu 2,26 milioane de euro. Clădirea are o suprafaţă utilă de 822 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de aproape 950 de metri pătraţi. Structurat pe demisol, parter, etaj şi mansardă, imobilul este compartimentat în 11 apartamente.


În topul agenției imobiliare se află, pe locul 6, tot o clădire din centrul istoric al Brașovului. Este vorba de o vilă cu 20 de camere, construită în anul 1931, este scoasă la vânzare pentru 2,25 de milioane de euro.

Clujul se află abia pe locul 7 în clasamentul ageniției imobiliare. Cea mai scumpă clădire din Cluj-Napoca, se află în centru municipiului și este o vilă complet renovată în 2005, cu o suprafaţă utilă de 600 mp, ce este scoasă la vânzare pentru 1,8 milioane de euro.

abonare newsletter