Economie

Membrii delegaţiei FMI au venit la Guvern, pentru o discuţie cu Ponta

Membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), aflată în România, au venit la Guvern pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta, la întâlnire fiind prezenţi şi o parte dintre miniştri.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei Mediafax că premierul Victor Ponta va avea, luni, o primă discuţie cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, aflaţi la începutul misiunii pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

"Este o discuţie exploratorie, care precede întâlnirile pe care membrii FMI le vor avea în următoarele zile cu miniştrii", au arătat sursele citate.


O misiune a Fondului Monetar Internaţional este prezentă, începând de luni, la Bucureşti pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importantă temă de pe agenda discuţiilor cu autorităţiile vizând posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumătatea anului.

Misiunea va analiza în principal execuţia bugetară din primele cinci luni ale anului, precum şi perspectivele privind creşterea economică şi încasările la bugetul de stat.


La finele lunii martie, Consiliul Director al FMI a aprobat prima şi a doua evaluare a acordului preventiv încheiat anul trecut cu România, punând la dispoziţia statului două tranşe cumulând 436,3 milioane de euro (389,4 milioane DST).

Suma totală disponibilă României prin acordul de împrumut a urcat astfel la 654,4 milioane de euro (584,1 milioane DST), a anunţat FMI printr-un comunicat.

abonare newsletter