Economie

Schemă de minimis pentru angajarea tinerilor absolvenți. Care sunt condiţiile?

Ministerul Fondurilor Europene lansează o schemă de minimis de 40 milioane de euro care susține angajarea tinerilor absolvenți și activitatea IMM-urilor.

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directa sa coordonare, lansează schema de minimis prin care firmele vor primi subvenții pentru angajarea elevilor și studenților din promoția 2014. Documentele necesare pentru deschiderea acestei cereri de proiecte au fost publicate vineri, 23 mai a.c., în Monitorul Oficial.

Proiectele vor putea fi încărcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, până la data de 11 iunie 2014, ora 16.00.


„Subvenția acoperă plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenții de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenții de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția. Subliniez că firmele vor fi obligate să mențină postul nou înființat și nu persoana angajată inițial, în condițiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiția pe piața muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenționării, în funcție de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este: pentru microîntreprinderi - 3 locuri de muncă; pentru întreprinderi mici - 7 locuri de muncă; pentru întreprinderi mijlocii - 15 locuri de muncă.


Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți vor fi acordate lunar.

Companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter