Economie

Centru operaţional DHL la Aeroportul Avram Iancu

Noul hub operaţional DHL din incinta aeroportului clujean va permite îmbunătăţirea timpilor de livrare şi preluare a expedierilor internaţionale cu până la 60 de minute.

Compania DHL a deschis ieri un terminal nou, situat pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

Daniel Kearvell, directorul DHL Express România, a declarat cu ocazia inaugurării că mediul economic din Cluj şi din regiunea de nord-vest a României este unul „foarte promiţător”.


„Prin continuarea planului de investiţii, DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din Cluj şi din zona nord-vestică a ţării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în această zonă, ca parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare”, a punctat Kearvell.

Colete livrate mai rapid

„Principalele avantaje pe care această investiţie le oferă clienţilor şi partenerilor DHL din partea nord-vestică a României sunt îmbunătăţirea timpilor de livrare şi preluare şi o capacitate mai mare de procesare a coletelor prin aparatul X-raz dedicat DHL”, a spus Kearvell. Astfel, timpii de livrare se vor scurta cu până la 60 de minute.


Potrivit directorului DHL Express România, noul terminal de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj va permite livrări în aceeaşi zi pentru judeţele Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Sibiu.

În România, DHL are patru astfel de terminale, la Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea.


Terminalul DHL de la Cluj-Napoca este deservit de o aeronavă Saab 340.

În prezent, terminalele din Arad şi Cluj-Napoca însumează 30% din totalul volumelor de expediţii din ţară ale companiei.


Creşterea traficului aerian de marfă, o prioritate

La rândul său, directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a spus că DHL este un partener important pentru instituţia pe care o conduce. „DHL este un partener important pentru aeroport, creşterea continuă a traficului aerian de marfă şi poştă fiind una dintre priorităţile noastre. Aceasta, în condiţiile în care dezvoltarea transportului cargo este o componentă esenţială pentru realizarea viitoarelor conexiuni intermodale”, a menţionat Ciceo.

La inaugurare a fost prezent şi președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. „Inaugurarea noului terminal DHL în incinta aeroportului înseamnă mult pentru economia Clujului, înseamnă că Clujul este un punct important pe harta economiei din România”, a declarat Uioreanu cu această ocazie.


DHL are o experienţă de peste 22 de ani pe piaţa din România, cu aproape 500 de angajaţi şi peste 200 de maşini şi trei aeronave care operează din terminalele DHL. Cota de piaţă a companiei în România este de 42%.

abonare newsletter