Economie

Salarii mai mari cu 180 lei şi două prime pentru angajaţii de la Dacia

Negocierile dintre conducerea Dacia şi sindicat s-au încheiat luni, părţile convenind o creştere salarială de 180 lei şi două prime în luna mai.

Pe lângă mărirea salarială, operatorii vor urma să primească, în luna mai şi o primă excepţională de 360 lei şi o alta de 1.400 lei brut pentru rezultatul anului trecut.

"Părţile au convenit creşteri salariale, începând cu luna mai, de 180 lei pentru operatori, ceea ce reprezintă 7% din salariul mediu brut la nivel de operatori. În luna mai, operatorii vor primi şi o primă excepţională de 360 lei. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2013, în valoare de 1.400 lei brut, care va fi acordată, de asemenea, în luna mai 2014", potrivit informaţiilor furnizate de constructorul auto.


Constantin Stroe, vicepreşedintele CA al constructorului auto, a declarat la începutul săptămânii trecute că negocierile prelungite dintre conducerea Automobile Dacia şi sindicate pentru contractul colectiv de muncă din acest an urmează să se încheie, părţile acceptând o "creşterere rezonabilă" a salariilor.

El a afirmat că, în timp ce la Dacia operatorii au încasat anul trecut un salariu mediu brut de 4.428 lei la operatori, nivelul consemnat în economia naţională a fost 2.224 lei, iar pe ramura de profil s-a situat la 2.682 lei.


Salariaţii Dacia beneficiază, printre altele, de o primă de participare la profit, de Paşte şi de Crăciun, de 8 martie, de vacanţă, masă caldă şi transport gratuit, bilete de odihnă, ajutor de căsătorie şi deces, a arătat Stroe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter