Economie

Care e modelul Dacia preferat de francezi?

Dacia este prezentă în topul celor mai bine vândute modele din Franţa.

Modelul preferat de francezi este Dacia Sandero Modelul preferat de francezi este Dacia Sandero

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Franţa au înregistrat în aprilie cea mai puternică creştere în rândul mărcilor cu vânzări semnificative, de 45,6%, la 11.287 maşini.

Avansul a fost de opt ori mai rapid decât cel al pieţei franceze, unde Dacia ocupă locul cinci în topul mărcilor.


Vânzările de autoturisme noi au crescut în Franţa cu 5,8%, la 166.968 unităţi.

Cota de piaţă a mărcii Dacia a crescut de la 4,91% în aprilie anul trecut la 6,76%, arată date publicate de Asociaţia Constructorilor Francezi de Automobile. Doar mărcile Renault (cotă de piaţă de 18,91%), Peugeot (16,91%), Citroen (13,1%) şi Volkswagen (8,18%) au avut vânzări mai mari decât Dacia în aprilie.


În primele patru luni ale anului, înmatriculările Dacia au crescut de asemenea puternic, cu 30,6%,  faţă de perioada ianuarie-aprilie a anului trecut, la 39.636 maşini.

 


Sandero, cel mai vândut model

 

Dacia este prezentă şi în topul celor mai bine vândute modele din Franţa. Modelul preferat de francezi este Dacia Sandero, care s-a situat în primele patru luni pe locul şase în top, cu 17.516 de maşini înmatriculate, reprezentând cotă de piaţă de 2,9%. Alături de Sandero în top se află modele ale mărcilor locale Renault, Peugeot şi Citroen.


Dacia Duster se află pe locul 11 (15.246 unităţi şi cotă de piaţă de 2,5%) în topul celor mai bine vândute modele în perioada ianuarie-aprilie, în Franţa.

De asemenea, modelul Logan MCV II ocupă locul locul 53 iar Dacia Lodgy se află pe poziţia 60 în top, ambele cu o cotă de piaţă de 0,4% şi în jur de 2.500 de unităţi vândute.


Franţa este cea mai mare piaţă a Dacia, cu cu aproape 94.000 de maşini vândute anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter