Economie

Cadou de Ziua Muncii pentru angajaţii Armătura: compania anunţă concedieri

Chiar înainte de 1 Mai, acţionarii Armătura Cluj au aprobat închiderea a două secţii şi disponibilizarea angajaţilor.

Potrivit comunicatului trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la Armătura, din data de 29 aprilie, s-a respins propunerea de dizolvare a societăţii, însă a fost respins şi programul de investiţii pe anul 2014 în valoare de aproape  403.000 de euro. În plus, acţionarii Armătura au hotărât să închidă două secţii de producţie din cadrul companiei, respectiv turnătoria de alamă şi turnătoria de fontă, şi să concedieze angajaţii care lucrau în cadrul acestora. Firma nu a precizat însă în rapoartele trimise BVB câte persoane vor fi disponibilizate în urma închiderii celor două turnătorii. La sfârşitul anului trecut, Armătura avea 212 angajaţi. Pe lângă cele două secţii care urmează să fie închise, Armătura mai deţine şi secţii de prelucrare mecanică, montaj şi sculărie, potrivit prezentării publicate pe site-ul companiei.

 


Propunere mai veche

 

Pentru reducerea datoriilor, conducerea Armătura a fost mandatată şi să vândă toate bunurile imobile din patrimoniul societăţii pentru reducerea datoriilor. Decizia acţionarilor vine în contextul în care anul viitor expiră scadenţa unui credit de 5 milioane de euro acordat societăţii, bani pe care Armătura nu are de unde să-i restituie. De altfel, propunerea de scoatere la vânzare a activelor imobilire ale societăţii a venit din partea acţionarilor încă de anul trecut.


 

Pierderi de 1 milion de lei

 


Compania clujeană Armătura este controlată din 2004 de austriecii de la Herz Armaturen, iar anul trecut a înregistrat pierderi de circa 1 milion de lei. Cifra de afaceri a companiei a fost în 2013 de 22,8 milioane de lei.

Pentru acest an, compania şi-a bugetat afaceri de 24 milioane de lei şi pierderi de trei ori mai mici, de 327.000 de lei.


Data de înregistrare pentru aplicarea hotărârilor luate de AGA va fi 19 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter