Economie

Fortpres CUG, executată silit de Finanţe

Fortpres a scos la licitaţie o hală cu o valoare de aproximativ două milioane de lei.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj a scos astăzi la licitaţie una dintre halele de pe platforma fostului Combinat de Utilaj Greu Cluj-Napoca (CUG), care a fost până la Revoluţia din '89 unul dintre simbolurile industriei din Transilvania.

Combinatul era altădată un colos al industriei metalurgice, iar în 1985 aici lucrau aproape 8.000 de persoane. După 1991, combinatul a fost împărţit în şase societăţi comerciale, dintre care una este Fortpres CUG, care deţine hala scoasă la licitaţie de DGRFP Cluj.
Infrastructura de producţie are o suprafaţă de 2.566 de metri pătraţi şi a fost scoasă la licitaţie împreună cu terenul aferent, care are 2.727 de metri pătraţi.
Preţul de pornire al licitaţiei a fost de circa 2,5 milioane de lei, fără TVA, însă nu s-a prezentat niciun cumpărător interesat. Potrivit legii, următoarea licitaţie va fi organizată peste o lună, iar preţul va fi mai mic.
Firma Fortpres CUG are, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, datorii la stat în valoare de 457.619 de lei. În total, firma are datorii de patru milioane de lei.

Etichete: licitatie cug
Ultimele Stiri
abonare newsletter