Economie

Cursuri gratuite de calificare pentru ţarani

De la începutul acestei luni, în Regiunea Nord-Vest se derulează, pe o perioadă de 12 luni, proiectul „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi! Investim in tine!”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, al cărui beneficiar este Centrul de Excelenţă în Instruire SMART, în parteneriat cu Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj.

În cadrul proiectului vor fi susţinute cursuri gratuite de calificare şi specializare de care vor beneficia 324 de persoane cu domiciliul în zona rurală a judeţelor Cluj, Bihor şi Sălaj din Regiunea Nord-Vest.


Programele gratuite de formare profesională oferite în cadrul proiectului sunt cameristă, îngrijitor bătrâni la domiciliu, recepţioner, operator calculator, formator, manager resurse umane, competenţe antreprenoriale, lucrător în structuri pentru construcţii şi specialist managementul deşeurilor.

Grupul ţintă al proiectului este format din 50 persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, 224 de persoane în căutarea unui loc de muncă, 35 de şomeri de lungă durată – femei şi 15 manageri din mediul rural.


Valoarea totală eligibilă a proiectului este de circa 2 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1,9 milioane de lei.

Etichete: program
Ultimele Stiri
abonare newsletter