monitorulcj.ro Menu
Economie

17.000 de tichete pentru persoanele fizice şi 3.000 pentru persoanele juridice prin programul ”Rabla” 2014

Programul "Rabla 2014" începe marţi pentru persoane fizice, pentru care sunt disponibile 17.000 de tichete. Pentru persoanele juridice vor fi disponibile alte 3.000 de vouchere, a anunţat ministrul Mediului, Attila Korodi.

7.000 de tichete pentru persoanele fizice şi 3.000 pentru persoanele  juridice prin programul ”Rabla” 2014

Ministrul Mediului a spus că cetăţenii se pot duce de marţi, de la ora 11.00, să se înscrie la dealerii validaţi în program, pentru a primi tichetele alocate.

Totodată, şi în acest an va fi acordat, pe lângă prima de casare de 6.500 de lei, un eco-bonus în valoare de 500 de lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii ce dioxid de carbon mai mică de 100g/km şi achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, fără a putea fi însă cumulate mai mult de două eco-bonusuri.


Cei care doresc să se înscrie anul acesta în programul Rabla o vor putea face la orice dealer dintre cei validaţi. Distribuţia tichetelor Rabla nu a mai fost făcută, ca în anii trecuţi, pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcţie de cerere, tichetele electronice fiind extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto validaţi.

Totodată, tichetele nu mai sunt distribuite în etape, ci vor fi toate disponibile odată cu lansarea programului.


Dealerii autorizaţi au la dispoziţie 17.000 de tichete, câte au fost alocat anul acesta persoanelor fizice în cadrul programului Rabla. Tichetele au fost alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

În programul "Rabla 2014", pentru persoane juridice vor fi disponibile alte 3.000 de vouchere, perioada de evaluare şi validare a dosarelor ce vor fi depuse de instituţii şi firme urmând să fie anunţată ulterior.