monitorulcj.ro Menu
Economie

Banca Transilvania emite carduri contactless

Banca Transilvania emite carduri contactless

Banca Transilvania a inclus în ofertă cardurile contactless, cu ajutorul cărora plăţile de zi cu zi sunt mai rapide şi mai comode.

Cardurile de debit BT destinate persoanelor fizice, emise în variantă contactless, sunt următoarele: Visa Electron, Mastercard Mondo, Mastercard Direct şi Mastercard Gold.

Tehnologia care stă la baza acestor tipuri de carduri permite efectuarea plăţilor de până la valoarea de 100 lei / 20 euro, prin simpla apropiere a cardului de un terminal contactless, fără a mai fi necesară introducerea acestuia în POS, respectiv testarea PIN-ului.


Pe lângă plăţile foarte rapide, cardurile contactless pot fi utilizate ca oricare alt card, atât pentru cumpărături la comercianţi, cât şi pentru retrageri de numerar de la bancomat, cumpărături online, pentru plata facturilor la bancomat sau la automatele de plăţi din sediile BT.

Utilizarea unui card contactless nu presupune costuri suplimentare pentru clienţii Băncii Transilvania. Taxele şi comisioanele cardurilor contactless sunt similare celor pentru cardurile standard, cu excepţia comisionului de emitere a cardului: Visa Electron (15 lei), Mastercard Mondo (15 lei), Mastercard Direct (4 euro). În cazul Mastercard Gold, comisionul nu este modificat, acesta fiind de 50 de lei.


Banca Transilvania are în portofoliu peste 2 milioane de carduri, fiind unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri din România. În funcţie de volumele de tranzacţii generate prin utilizarea cardurilor BT de către clienţi, cota de piaţă este de 17%. Oferta băncii cuprinde 16 tipuri de carduri, destinate persoanelor fizice şi companiilor. Dintre acestea, cardurile STAR BT, care sunt incluse în programul de loialitate STAR BT (www.starbt.ro), aduc clienţilor posibilitatea de a face cumpărături în rate fără dobândă, respectiv puncte de fidelitate la fiecare tranzacţie. Banca Transilvania are o reţea de 18.500 de POS-uri şi aproape 900 de bancomate.