Economie

Clujul, în topul judeţelor cu cele mai mari salarii în 2014

Salariul mediu net va ajunge la 1.796 lei în acest an în Cluj, iar judeţul se clasează printre primele din ţară la capitolul venituri salariale medii.

Clujul, în topul judeţelor cu cele mai mari salarii în 2014 Clujul, în topul judeţelor cu cele mai mari salarii în 2014

 

Salariile vor creşte în acest an în mai toate judeţele din ţară. Conform unui studiu publicat de cei de la econtext, studiu făcut pe baza unor date ce provin de la Comisia Naţională de Prognoză, salariul mediu net în România va ajunge la suma de 1.467 lei pe lună.


În clasamentul judeţelor cu cele mai mari venituri salariale, judeţul nostru se clasează pe locul IV cu un venit mediu salarial de 1.796 lei.

În topul judeţelor cu cele mai mari salarii din ţară rămâne Bucureştiul cu un venit mediul net de 2.470 lei pe lună, urmat de Ilfov cu salariul mediu lunar de 2.244 lei.


Locul III, în clasamentul judeţelor cu cele mai mari venituri salariale, se situează judeţul Gorj unde salariul mediu va ajunge în acest an la 1.798 lei pe lună. La doar o diferenţă de doi lei se găseşte Clujul, cu un venit mediu lunar de 1.796 lei.

În partea opusă a clasamentului, adică la cele mai scăzute venituri salariale medii nete, se află judeţul Harghita unde se va înregistra un venit mediu de 1.200 de lei. Vecinii judeţului nostru, bihorenii, vor avea un salariul mediu pe economie de 1.214 lei, iar cei din Covasna 1.242 lei.


Media pe ţară în ceea ce priveşte veniturile medii salariale va fi de 1.467 lei pe lună în anul 2014.

Din totalul celor 42 de judeţe (41 plus Bucureşti), 16 sunt peste această medie, iar 26 sunt sub medie – conform celor de la site-ul econtext.ro.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter