Economie

Întreprinzătorii clujeni pot primi finanţare nerambursabilă de maxim 100.000 euro

Antreprenorii clujeni, deţinători sau administratori de IMM-uri pot depune cereri, începând cu 15 ianuarie, pentru finanţare nerambursabilă Minimis.

Cererile se pot depune în baza Programului de finanţare neramburasabilă MINIMIS, al Guvernului României. Perioada de completare a Formularului de înscriere on-line este între 15 ianuarie ora 10.00 şi 24 ianuarie ora 20.00. “Amănuntul esenţial al acestei sesiuni de finanţare este că data şi ora completării formularului nu influenţează ordinea punctajului, aşa cum s-a întâmplat în vară când, din cauza unor erori tehnice guvernul a anulat sesiunea”, a precizat Ioan Petran, preşedintele PNL Cluj-Napoca.
Se recomandă completarea cu atenţie a formularului , întrucât “odată transmis, formularul nu se poate modifica”, aplicanţii putând “transmite formularul în baza de date a aplicaţiei o singură dată”.

Bugetul maxim alocat schemei de minimis este de 500 de milioane de lei, din care 250 milioane lei în acest an şi 250 milioane lei pentru anul viitor. Ajutoarele de stat nerambursabile se acordă în proporţie de 90% din cheltuielile eligibile, în limita echivalentului în lei a 100.000 euro.


Toate informaţiile necesare completării cererii de obţinere a finanţării în baza Programului “Minimis”, pot fi găsite pe site-ul Guvernului României, la Directia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

abonare newsletter