Economie

Bio România va expune în 2014 la cel mai mare târg internațional de agricultură ecologică

Agricultura ecologică în România a cunoscut în 2013 încă un an de succes, promițând mai mult pentru anul 2014, susține Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică - Bio România.

În anul 2014, membrii Asociației vor expune pe o suprafață de 400 de metri pătrați la BioFach Nurnberg, cel mai mare târg de agricultură ecologică din lume, precizează un comunicat al Bio România, remis miercuri Agerpres. La ediția 2013 a BioFach, România a fost desemnată ca „Țară a Anului”.

„În anul 2014 membrii Asociației vor fi prezenți pe o suprafață de 400 de metri pătrați la BioFach. Astfel, vom păstra ștacheta ridicată în 2013 în fața publicului german și mondial”, se spune în comunicat.


Târgurile internaționale la care a participat Bio România in 2013 se numără printre cele mai prestigioase din lume — BioFach Nurnberg, BioFach Baltimore, Anuga, World Food Moscow, MENOPE Dubai. Aceste târguri au făcut vizibilă imaginea agriculturii ecologice din România în piețe din întreaga lume.

În acest an, Bio România a semnat parteneriatul de promovare a micului fermier român cu retailer-ul Carrefour. Lansând brand-ul „Rodul Bio Românesc”, membrii asociației Bio România au reușit să-și promoveze produsele în toate hypermarketurile Carrefour din țară.


De asemenea, Salonul Eco Agricultura din cadrul Indagra a atras vizitatorii interesați de lumea bio, anul 2013 marcând întărirea caracterului internațional al Salonului, precum și prezența în premieră a unui retailer, cel mai mare din Europa, Carrefour.

În timpul conferinței Romanian Organic Forum, ce a avut loc pe 31 octombrie, a fost semnată Declarația de Intenție privind Agricultura Ecologică dintre Federația Națională a Agriculturii Ecologice din Franța (FNAB) și Asociația Bio România, Franța fiind invitată să participe ca Țară a Anului la Salonul Eco Agricultura 2014.


Pentru 2014, asociația își propune să obțină reducerea TVA la alimentele bio, precum și susținerea financiară de care are nevoie agricultura ecologică, conform noilor PAC și PNDR 2014-2020.

abonare newsletter