Economie

Marea PĂCĂLEALĂ a telefoanelor la ofertă de la operatorii de comunicații mobile. T-Mobile SUA a renunţat să mai încheie CONTRACTE pe un an sau doi

T-Mobile SUA, divizia americană de telefonie mobilă a grupului german Deutsche Telekom, este primul operator care a “violat Codul nescris al conspiraţiei dintre operatorii de telefonie mobilă” punând capăt “marii păcăleli” a subvenţiilor la achiziţia de telefoane mobile şi renunţând să mai oblige clienţii să încheie contracte pe un an sau doi, scrie New York Times, citat de zf.ro, despre noua strategie comercială a companiei, care ocupă ultimul loc pe piaţa de comunicaţii mobile din America de Nord.

Autorul articolului, David Pogue, susţine că actualul model de business al marilor operatori de telefonie mobilă, care oferă telefoanele mobile la un preţ redus clienţilor care semnează contracte pe unul sau doi ani de zile, este echivalentul unei situaţii în care un client ar plăti rate la un credit chiar şi după ce a returnat întreaga sumă scadentă sau ar plăti o carte care nu i-ar fi livrată.

„Când cumpăraţi un telefon - un iPhone sau un Android, să spunem, plătiţi 200 de dolari. Dar, de fapt, preţul real al acestui sofisticat echipament electronic este de aproximativ 600 de dolari. Dar Verizon, AT&T şi Sprint sunt nişte companii foarte înţelepte. Ele subvenţionează telefonul. Cei 200 de dolari sunt doar un avans. Tu vei plăti restul de 400 de dolari pe durata de doi ani a contractului.


Este ca şi cum ai cumpăra o casă sau o maşină: plăteşti un avans şi apoi plăteşti diferenţa în rate. Corect?

Citește AICI în ce constă păcăleala!

Ultimele Stiri
abonare newsletter