monitorulcj.ro Menu
Economie

Impozitele mai pot fi plătite timp de două săptămâni!

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Cluj anunţă că termenul limită de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale în luna decembrie este data de 20 decembrie 2013.

Impozitele mai pot fi plătite timp de două săptămâni!

Începând cu anul 2012 pentru luna decembrie a fiecărui an s-a modificat scadenţa din data 25 în data de 21 cu  plata la o dată anterioară dacă 21 este zi nelucrătoare.

Potrivit AJFP Cluj, persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente sunt obligate să achite impozitele şi contribuţiile aferente trimestrului IV tot până la data de 20 decembrie 2013.


Persoanele fizice care realizează venituri din activitati agricole sunt obligate sa plătească cea de-a doua tranşă din impozitul anual până la data de 15 decembrie 2013.

În vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plata şi declararea obligaţiilor fiscale, D.G.R.F.P. Cluj Napoca recomandă contribuabililor utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor, iar contribuabilii care nu depun declaraţiile on-line sunt rugaţi să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.


De asemenea, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei la ghişeele de la unităţile Trezoreriei Statului, Finanţele roagă contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin unităţile bancare.

AJFP Cluj reaminteşte agenţiilor economici că în situaţia în care înregistrează obligaţii fiscale restante vor fi selectaţi în vederea efectuării inspecţiei fiscale şi vor fi  intensificate măsurile de executare silită.

Etichete: plata impozit