Economie

Primiți colindul Finanţelor? Vreți, nu vreți, controlul vine!

Contribuabilii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele şi nu au răspuns somaţiilor trimise de ANAF vor fi vizitaţi acasă de inspectorii fiscali. Aceştia vor ar putea intra, la propriu, în casele românilor care sunt în vizorul instituţiei financiare.

Conform Proiectului de ordin privind aprobarea Cartei drepturilor şi obligaţiilor persoanei fizice supuse verificării fiscale, postat pe site-ul Ministerului Finanțelor, contribubilii au obligaţia de a permite efectuarea cercetărilor la faţa locului.

„Indiferent de locul unde se desfăşoară verificarea fiscală, aveţi obligaţia de a permite funcţionarilor împuterniciţi de organul fiscal să efectueze o cercetare la faţa locului, precum şi experţilor folosiţi pentru această acţiune, intrarea acestora pe terenuri, în încăperi şi în orice alte incinte, în măsura în care acest lucru este necesar pentru a face constatări în interes fiscal. Aveţi dreptul de a refuza intrarea în domiciliu sau în reşedinţă, caz în care intrarea în domiciliul sau în reşedinţa dumneavoastră se face cu autorizarea instanţei judecătoreşti competente”, se arată în Carta drepturilor şi obligaţiilor persoanei fizice supuse verificării fiscale.


Pe de altă parte, și inspectorii sunt obligați să-i înștiințeze pe contribuabili de începerea verificărilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter